Izobraževalni program H2STUDENT se širi v države MENA (Middle East and North Africa)

  • Post category:Novice

Na tretji mednarodni vodikovi konferenci 23. maja 2023 v Vipolžah v Goriških Brdih so organizatorji navzočim gostom predstavili izobraževalno tekmovalni program H2STUDENT, ki od leta 2019 širi med mladimi v Sloveniji in na Hrvaškem znanje o pomenu čistega vodika za trajnostno mobilnost. Najavili so sodelovanje H2STUDENT na podnebni konferenci COP28 (Conference of the Parties to the Convention), ki bo potekala od 30. novembra do 12. decembra 2023 v Dubaju.

V sklopu mednarodne konference se je v organizaciji Zavoda za zeleni razvoj Soške doline odvil niz delavnic za učence slovenskih šol in iz Hrvaške, zlasti iz Goriške regije, ki jih je izvajala Fakulteta za logistiko Univerze v Mariboru, financiralo pa novogoriško podjetje ECUBES tehnologije d. o. o. Osnovna šola Dobrovo je prejela priznanje za udeležbo pet tisočega učenca v programu H2STUDENT.

V izobraževalnem programu H2STUDENT je bilo vključenih že 5.000 učencev in dijakov iz Slovenije in Hrvaške
Učence OŠ Dobrovo, ki so se v spretnostni vožnji z avtomobilčki na daljinsko upravljanje v času mednarodne konference v Vipolžah pomerili z dijaki Strojne prometne in lesarske šole Nova Gorica, je v šolo na Dobrovo odpeljal avtobus na vodikov pogon.